Økologi

Økologisk omlægning uden merudgifter? Har du brug for hjælp eller sparring, så ring til os og få en uforpligtende snak. Vi er specialister i økologiske omlægningsprojekter helt fra de indledende analyser til den økologiske mad ligger på tallerkenerne.

Økologi er - frit oversat fra græsk - at holde hus. Det er præcis det, det handler om, på bedste Hyttemeier vis: Tilberede sin mad fra bunden af lokale, råvarer i sæson, spare på kødet (bortset fra kødet på plejehjemmene), mindske spild i alle led og styre sin økonomi stramt. Mange har argumenteret, at der ikke er tid til at bage og skrælle gulerødder. Erfaringerne fra de kommuner og virksomheder, som har arbejdet målrettet med økologi uden merudgifter er, at det handler om at planlægge anderledes og oftest mere langsigtet.
 
De første 30-40 % økologi er relativt lette at finde penge til, herefter bliver det ikke helt så ligetil, men der går sport i at vride stadigt flere kroner ud af budgettet til stadigt mere økologi. Men det gøres ikke fra den ene dag til den anden og det kræver uddannelse, øvelse og opbakning fra ledelsen. Til gengæld oplever alle køkkener, at det bliver fagligt mere udviklende og især mere meningsfydt at gå på arbejde, fordi det daglige virke har positiv og direkte indflydelse på klima, sundhed, miljø og dyrevelfærd.
 
Ring til os og få et tilbud, vi tilbyder sparring eller hjælp til omlægningsprojekter vi yder al slags rådgivning og tilbyder både praktiske og teoretiske kurser i økologisk omlægning inden for budgettet. Vi hjælper både de, der endnu ikke er begyndt, og de, der er kommet langt med omlægningen. 
 
 
Økologisk mad er mad med såkaldt "added value" - tilsat eller ekstra værdi, som skal få os til at købe varen selvom den koster lidt mere. Det pudsige er, at den ekstra værdi i høj grad består i, at varen mangler noget i forhold til sine konventionelle kolleger. Det er manglerne vi betaler ekstra for.
 
Vi betaler gladeligt ekstra for mangelen på kunstgødning og sprøjtegifte under dyrkning, vi betaler ekstra for fravær af GMO og kunstige tilsætningsstoffer, for nul haleklipning af smågrise og nul næbklipning hos kyllinger, vi betaler ekstra for, at der ikke er tilsat såkaldt forebyggende medicin til dyrefoderet osv. Men netop på grund af manglerne er der store ekstra værdier i de økologiske fødevarer hvad angår, smag, højere indhold af vitaminer, antioksidanter og andre sekundære stoffer, dyrevelfærd, naturbeskyttelse og miljø. Læs meget, meget mere om økologi på Økologisk Landsforenings hjemmeside her

Kontakt os

*


*

Relevante links:

Vi hjælper vores kunder med Det økologiske spisemærke

Læs også om Klimavenlig mad